
مطمئناً، زیتون خوشمزه، شور و لذت بخش است. اما آیا از فواید شگفتانگیز بسیار آن برای سلامتی میدانید؟ در اینجا 10 مزیت سلامتی خوردن زیتون و اینکه چرا باید از خوردن زیتون بیشتر در هر روز احساس خوبی داشته باشید آورده شده است:
زیتون یک غذای قوی آنتی اکسیدانی است
رادیکال های آزاد باعث تخریب پلاستیک، محو شدن رنگ و تخریب آثار هنری می شوند. در انسان، آنها به پیری و بیماری هایی مانند سکته مغزی، سرطان و حملات قلبی کمک می کنند.
رادیکال های آزاد مولکول هایی در بدن شما با الکترون های جفت نشده هستند. آنها در جستجوی یافتن الکترون دیگری هستند و به مولکول های اطراف بسیار واکنش پذیر و آسیب رسان هستند.
خنثی کننده رادیکال آزاد؟ آنتی اکسیدان ها مولکول هایی هستند که می توانند به طور ایمن با رادیکال های آزاد تعامل داشته باشند و برخی از الکترون های خود را از دست داده و رادیکال های آزاد را خنثی کنند. (ما دوست داریم فکر کنیم که آنتی اکسیدان رادیکال آزاد را در آغوش می گیرد و به آن کمک می کند تا احساس بهتری داشته باشد)
زیتون یک غذای غنی از آنتی اکسیدان است.
این بدان معناست که هر بار که آنها را میخورید، ارتشی از خنثیکنندههای افراد خوب را به سیستم خود میفرستید تا به رادیکالهای آزاد افراد بد کمک کنند تا از بین بروند. مدیریت رادیکال های آزاد از طریق مصرف عمدی آنتی اکسیدان ها بخش مهمی از زندگی سالم است و زیتون راهی خوشمزه برای انجام این کار است.
زیتون کالری کمی دارد:
یک عدد زیتون فقط حدود 7 کالری دارد. آنها دارای «بار کالری منفی» هستند، به این معنی که شما با هضم یک زیتون کالری بیشتری می سوزانید که با خوردن آن به دست می آورید.

زیتون یک چربی سالم برای قلب است:
اسید چرب غالب در روغن زیتون یک چربی تک غیراشباع به نام اسید اولئیک است که 73 درصد از کل محتوای روغن را تشکیل می دهد. 15 درصد چربی باقیمانده در زیتون چربی اشباع و 11 درصد غیراشباع چندگانه است – اسیدهای چرب امگا 6 و امگا 3.
چربی تک غیراشباع موجود در زیتون همان چربی خوبی است که در آجیل و آووکادو پیدا می کنید. چربی های تک غیر اشباع در رژیم غذایی باعث افزایش کلسترول خوب می شود.
در مطالعات تحقیقاتی، رژیمهای غذایی با چربیهای تک غیراشباع افزایش یافته (آنهایی که چربی کل آنها خیلی بالا نبود)، شرکتکنندگان کاهش کلسترول خون، کلسترول LDL و نسبت LDL: HDL را تجربه کردند. همه اینها خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش می دهد. چیزهای خوب!
زیتون یکی از “داروهای هوشمند” طبیعت است:
زیتون حاوی پلی فنول است، یک ماده شیمیایی طبیعی که استرس اکسیداتیو در مغز را کاهش می دهد. مطالعهای در سال ۲۰۱۳ روی موشها نشان داد که مکملسازی با پلیفنولهای زیتون باعث افزایش سطح پروتئینها (موسوم به نوروتروفینها)، فاکتور رشد عصبی (NGF) و فاکتور نوروتروفیک مشتق از مغز (BDNF) میشود. هر دوی اینها نقشی اساسی در رشد، تکامل و بقای سلول های مغز دارند.
با خوردن روزانه یک وعده زیتون سالم می توانید به بهبود عملکرد شناختی، سلامت مغز و حافظه خود کمک کنید. یادت باشد!
بیشتر بخوانید : کولیک و نفخ در کودکان
زیتون زیباست:
علاوه بر خواص آنتی اکسیدانی آن، که با رادیکال های آزاد که باعث پیری می شوند مبارزه می کند، خوردن زیتون سالم به نرم و سالم ماندن پوست کمک می کند زیرا حاوی آنتی اکسیدان های دیگر، ویتامین E و ویتامین A است.
ویتامین E از تشکیل رادیکال های آزاد که می توانند باعث بیماری های پوستی شوند جلوگیری می کند و در عین حال پوست را مرطوب نگه می دارد. علاوه بر این، از پوست در برابر اشعه های مضر UV محافظت می کند و علائم پیری را کاهش می دهد. محتوای ویتامین E در زیتون همچنین می تواند پوست سر شما را تغذیه کرده و با کمک به تشکیل مویرگ های خونی جدید، جریان خون را به آن افزایش دهد.
ویتامین A PH پوست را متعادل میکند که برای داشتن پوستی سالم، انعطافپذیر و جوانتر ضروری است. زیتون به موهای شما نیز کمک می کند. زیتون بخور، خوش قیافه بمان.
زیتون به تنظیم کنترل اشتها کمک می کند:
با خوردن چند عدد زیتون قبل از غذا می توانید اشتهای خود را از بین ببرید. این به این دلیل است که اسیدهای چرب تک غیراشباع موجود در زیتون های سالم روند هضم را کند می کند و هورمون کوله سیستوکینین را تحریک می کند که پیام های سیری و رضایت را به مغز می فرستد.

زیتون ضد التهاب است
التهاب به عنوان علت اصلی بیماری ها شناخته می شود، از جمله حذف غذاهای التهابی و جایگزینی آنها با غذاهای ضد التهاب اولین قدم کلیدی برای هر کسی در سفر سلامتی است!
زیتون حاوی ترکیبات ضد التهابی به نام اولئوکانتال است که از تشکیل آنزیم های التهابی که می تواند منجر به بیماری هایی مانند آرتریت و دیابت نوع 2 شود، جلوگیری می کند. خواص ضد التهابی قوی اولئوکانتال از عملکرد ایبوپروفن که به عنوان یک مسکن طبیعی عمل می کند، تقلید می کند.
زیتون خواص ضد سرطانی دارد
استرس اکسیداتیو مزمن و التهاب مزمن میتوانند عوامل کلیدی در ایجاد سرطان باشند و اگر سلولهای ما تحت تأثیر این موارد قرار گیرند، خطر ابتلا به سرطان سلولی افزایش مییابد.
زیتون با تامین منابع غنی از آنتی اکسیدان ها و مواد مغذی ضد التهابی به ما کمک می کند از این ترکیب خطرناک استرس اکسیداتیو مزمن و التهاب مزمن جلوگیری کنیم.
بیشتر بخوانید : یبوست در کودکان کودک
برخی از زیتون ها غنی از پروبیوتیک هستند:
برخی از زیتونها از طریق فرآیند تخمیر طبیعی اسید لاکتیک ساخته میشوند و در نتیجه یک غذای زنده تولید میشوند که با باکتریهای خوب معروف به پروبیوتیکها ترکیب میشود. غذاهای غنی از پروبیوتیک ابر غذای سلامت روده هستند و توسط دانشمندان برجسته، پزشکان و متخصصان تغذیه به عنوان بخشی از هر پروتکل سلامت روده توصیه می شود.
دانستن این نکته مهم است که همه زیتون ها غذاهای زنده، خام و پروبیوتیک نیستند. زیتونهای کنسرو شده و زیتونهایی که در قفسههای خشک فروشگاه مواد غذایی شما یافت میشوند، پاستوریزه هستند و بنابراین فرهنگ زنده نیستند. به دنبال زیتون در بخش یخچالی فروشگاه خود بگردید یا آنها را بررسی کنید.
زیتون منبع خوبی از فیبر است
زیتون مقداری فیبر رژیمی دارد، حدود 1.5 گرم در هر 10 زیتون. ما اکنون می دانیم که میکروبیوم شما – آن کلونی از باکتری های خوب ساکن که در بدن شما زندگی می کنند، عمدتاً در روده شما، به معنای واقعی کلمه از فیبری که می خورید زندگی می کند.
تغذیه میکروبیوم شما برای سلامت کلی شما بسیار مهم است! اکثر آمریکایی ها تقریباً به اندازه کافی فیبر رژیمی نمی خورند – کمتر از نصف مقدار توصیه شده یعنی روزانه که حدود 30 گرم است وقتی که زیتون با رژیم غذایی سرشار از گیاه ترکیب شود.